SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

SDO in KNVB-beker naar Urk

Bekerwedstrijd© Foto Johan van der Geest
Bekerwinnaar SDO heeft een uitduel bij Urk geloot.

Ook SDO, winnaar van het toernooi om de districtsbeker, had zaterdag bij de loting geen geluk. Feyenoord-back Ridgeciano Haps koppelde de Bussumse hoofdklasser aan Urk, dat uitkomt in de zaterdaghoofdklasse. De wedstrijd, op 18 augustus, zal worden gespeeld in de polder en niet op sportpark De Kuil. Als SDO de eerste voorronde doorstaat, speelt het opnieuw op vreemde bodem, want dan is derdedivisionist Blauw-Geel’38 (Veghel) de tegenstander.

„Het is jammer dat we niet thuis spelen en niet zijn vrijgeloot in de eerste voorronde”, reageert de nieuwe trainer van SDO, Koen Janssen. „Ik had eigenlijk wel hoop dat we door het winnen van die districtsbeker een wat hogere status hadden dan de clubs die op basis van een plek in de halve finale naar het bekertoernooi zijn gegaan, maar kennelijk is dat niet het geval.”

 

Veel weet hij nog niet van Urk. „Maar wel wat, de trainer van SDCP werkt hier en heeft me al wat verteld. En SDO? Dat heb ik nog niet live zien spelen. Paar handen geschud, kennis gemaakt. Ik heb er wel reuze zin in.”

De Spakenburgse clubs hadden meer geluk, vooral kersvers tweededivisionist Spakenburg. Dat speelt in de tweede voorronde thuis tegen Wittenhorst uit Horst. Dat speelt drie niveaus lager, in de eerste klasse. Dat is dus een relatief gemakkelijke opdracht voor de ’blauwen’.

Kampioen Eemdijk, nieuwkomer in de derde divisie, lootte eveneens een thuiswedstrijd. Op 18 augustus komt Vlissingen, een hoofdklasser die wordt getraind door voormalig NAC-doelman John Karelse, naar sportpark De Vinken. Loopt dat goed af voor de ’Diekers’, dan wacht enkele dagen later - de tweede voorronde wordt afgewerkt op 22, 25 en 26 augustus - UNA in het Brabantse Veldhoven.

Ook IJsselmeervogels hoeft niet af te reizen voor de tweede voorronde, maar weet nog niet wie het ontvangt. De opponent van de Bunschoters moet komen uit een duel in de eerste voorronde: OSS’20-Noordwijk. Beide clubs spelen in de derde divisie, een trapje lager dus dan de ’rooien’ van de debuterende trainer Ted Verdonkschot. Ook die opdracht moet te verwezenlijken zijn.

Copyright © 2018. All Rights Reserved.