SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

SDO - Purmersteijn zondag 20 mei

PurmerendZondag 20 mei 2018 SDO – Purmersteijn de negenentwintigste en laatste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse A, seizoen 2017-2018.

Nog twee wedstrijden en dan moet de inmiddels verwende SDO-supporter zich behelpen met voetbal uit Rusland. Natuurlijk, de finale in Moskou, België – Marokko, is wel iets om naar uit te kijken maar zo geweldig als Breukelen op een mooie lentedag, wordt het niet. Nu maar even niet aan denken, zondag de focus op een mogelijk te behalen periodetitel. Jazeker, het winnen van de KNVB-beker, het lijfsbehoud in de Hoofdklasse met meer punten ooit, vult als een copieus diner maar er staat nog een toptoetje op consumptie te wachten. Een toetje dat in het feestjaar van het honderdjarige bestaan van onze club met de geweldige supporters kan worden gedeeld.

De periodetitel geeft recht aan deelname van de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. Een toetje van vijf finales. Veel liefs uit Moskou ten spijt maar als we promotie ook nog mogen meemaken, kunnen we met een gerust hart het WK-voetbal overslaan en ons op de Tour de France concentreren. Of de SDO-spelers in staat zijn het toetje op te dienen zal ondermeer zondag blijken want er zal gewonnen moeten worden van het team uit Purmerend. Bij elk ander resultaat moeten we zonder toetje naar bed. Purmerend, de noordelijke enclave van uit Amsterdam getrokken gezinnen, een soort AZC avant la lettre, telde bij de oprichting van Purmersteijn 5.700 inwoners. Dat was in 1907. Inmiddels telt de enclave meer dan 80.000 bewoners. Net als de meeste huidige Amsterdammers, logisch, “kenne we in de Purmer fijn voebulle”. Purmersteijn is de oudste club van Noord-Holland en is net als SDO een familieclub. Hoeveel migranten in Purmerend afkomstig zijn uit de Jordaan is niet precies bekend maar als de SDO’ers luidkeels “jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” inzetten, zullen de mensen van Purmersteijn dit uit volle borst meezingen. Het wordt een mooie Pinksterdag.

Mocht u voor de wedstrijd, gedurende de rust of na de wedstrijd behoefte hebben om uw voetbalverstand te etaleren, doet u dat dan in het clubhuis onder het genot van een heerlijk drankje en of hapje. U vindt daar medestanders die met u van gedachten willen wisselen. Mocht u niets te melden hebben, no problemo, u mag nog steeds volop genieten van de dranken en de spijzen.

 

Copyright © 2018. All Rights Reserved.