SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Uit de Gooi en Eemlander

IMG 2207 kleinSDO veroverde donderdagavond nog de KNVB-beker in het district West 1, maar moest zondagmiddag alweer op bezoek bij MSC in Meppel. Geen probleem voor de formatie van succestrainer Ivar van Dinteren, want er werd ’gewoon’ weer met 1-3 gewonnen.
Van rustig bijkomen van het bekersucces was dan ook geen sprake. „Het is tot op heden een fantastisch seizoen, maar we willen meer”, doelde Van Dinteren op de eventuele derde periodetitel. Er moest eerst maar eens gewonnen worden van MSC, dat nergens meer om speelt. „We schrokken ons rot toen we in Meppel arriveerden, want we speelden echt op een toendra. Het was echt het slechtste veld dat ik in lange tijd heb gezien”, oordeelde de trainer van SDO. Een excuus was het niet, want de bezoekers uit Bussum wilden er ’gewoon’ weer een mooie pot van maken.
SDO kwam al binnen een kwartier op voorsprong dankzij een treffer van Theo Visser. Daarmee leek het een eenvoudige middag te gaan worden voor de bezoekers, maar vlak voor rust kwam MSC langszij. SDO raakte niet van slag en ging in de tweede helft op jacht naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er na ruim een uur voetballen, toen Rick van der Velden wel raad wist met een toegewezen strafschop. Niet veel later verzorgde jongeling Jesse van ’t Land de beslissende 1-3. „Zijn eerste treffer in de hoofdklasse, hartstikke mooi”, zei Van Dinteren trots. „In de slotfase hadden we eigenlijk nog wat verder moeten uitlopen, maar de scherpte was er toen wel een beetje van af.”
Dankzij de zege mag SDO blijven hopen op de derde periodetitel. „We

Copyright © 2018. All Rights Reserved.