SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

SDO heeft zo’n dag waarop alles misgaat

Rick van nder Velden RKAVV
foto © STUDIO KASTERMANS
Rik van der Velden (links) kreeg net als Dino van Essen rood bij SDO.

Dat er naar scheidsrechter Van der Laan werd gewezen, viel wel enigszins te begrijpen, want ook hij had bepaald geen topdag. De kaarten zaten wel erg losjes in de borstzak en werden eenzijdig getrokken. SDO ontving er acht en RKAVV slechts eentje.

„We kunnen niet ontkennen dat de scheidsrechter invloed heeft gehad op deze wedstrijd”, vond de coach van SDO. „Dat hij in de rust tegen Roberto (Tessaro, assistent-trainer, red.) zei dat hij zijn bek moest houden toen die om uitleg vroeg, vind ik niet echt normaal. Hij heeft echt een rol gespeeld, maar beslissend voor de uitslag was het niet. We moeten wat dat betreft gewoon naar onszelf kijken, het was slecht. Misschien moeten we ook wel wat slimmer zijn als we merken dat de scheidsrechter snel kaarten trekt. Ik voelde dit absoluut aankomen deze week met weinig mensen op de training, jongens op vakantie of een weekeindje weg.”

SDO krijgt statistisch gezien weinig gele en rode kaarten deze jaargang. En ook weinig goals tegen uit standaardsituaties. Dan was dit weekeinde een trendbreuk, want bijna alle treffers (drie uit corners, eentje na een vrije trap) vielen uit dode spelmomenten. „Dat is normaal niet echt een probleem bij ons, de afspraken zijn helder. SDO begon slap, was van meet af aan niet scherp”, oordeelde Van Dinteren.

RKAVV deed er zijn voordeel mee. Na zes minuten was het 0-1 via Jordy de Wit na een door de onzekere SDO-goalie Dion Thomas knullig weggegeven hoekschop. Nog voor rust werd het 0-2. Dion van Essen pakte dom zijn tweede gele kaart, moest vertrekken en de vrije trap werd fraai verlengd door spits Peter LoMonaco: 0-2. Toen ook Rick van der Velden met een tweede gele kaart het veld moest ruimen tikte RKAVV de partij simpel uit.

Copyright © 2018. All Rights Reserved.