SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Theo Visser: basisspits of supersub bij SDO?

 

Theo Visser: basisspits of supersub bij SDO?
© Archieffoto Studio Kastermans
Theo Visser (midden): ,,Ik kreeg drie kansen en het was drie keer raak. Zo hoort het, daar streef ik naar.’’

„Nou, ik speel toch liever gewoon de hele wedstrijd”, lacht Visser. „Ik wil altijd voetballen, zeg ook eigenlijk nooit een training af. Maar vorige week tegen MSC werd ik al een beetje grieperig en dinsdag voelde ik me zo slecht, dat ik heb afgebeld voor de training. Dan moet je op de bank beginnen, ik heb respect voor die beslissing van de trainer.”

Invallen heeft zo zijn voordelen, ervoer de spits. „De mensen in het veld hadden al bijna een uur voetballen in de benen. Je komt er dan fris in en de ruimtes zijn groter. Daar heb ik van geprofiteerd. Maar het belangrijkste was dat ik deze keer goed afrondde. Ik kreeg drie kansen en het was drie keer raak. Zo hoort het, daar streef ik naar.”

Want, zo geeft Visser eerlijk toe, het gebrek aan goals knaagde aan hem. „Als spits wil je doelpunten maken. De kansen heb ik echt wel gehad, elke keer weer. De keepers zijn ook beter in de hoofdklasse, maar dat mag geen excuus zijn. Je krijgt op dit niveau minder kansen en als je dan kunt scoren, móet ’ie er ook in.”

Hij is kritisch op zijn eigen functioneren, maar mag op zich best trots zijn. Deze zomer kwam hij over van tweedeklasser NVC en op de eerste wedstrijd (en de laatste) na heeft hij elke keer in de basis gestaan. „Ik voel dat het steeds beter gaat. Het was natuurlijk wel wennen aan het niveau en dan vooral het fysieke. Ik heb ook een jaar bij Almere City onder 19 gespeeld, maar jeugdvoetbal is niet te vergelijken met herenvoetbal.”

Dat hij de overstap maakte van Naarden naar Bussum was nog wel even een ’dingetje’ en dan met name voor vader Erwin, een echte NVC’er. „Die heeft daar heel lang gevoetbald en ik ging er vroeger altijd kijken. Maar hij begrijpt ook dat ik de ambitie heb om hoger te voetballen. Na het jaar in Almere lukte het me niet om door te stromen naar de senioren en ben ik teruggekeerd bij NVC, dat was vertrouwd. Maar SDO is weer een stap omhoog en ik voelde me er ook snel thuis. Ik kende al wat jongens en het is voor mij vijf minuten fietsen.”

Een terugkeer bij een betaald voetbalclub sluit Visser niet uit. Maar hij zegt er ook niet mee bezig te zijn. „Ik wil mezelf bij SDO zo ontwikkelen dat ik elke week goed speel en veel goals maak. Dan kom je vanzelf in de spotlights.” Nu wil het toeval dat trainer Van Dinteren óók trainer van Jong Almere City is. Dan is een overstap toch zo gemaakt? „Daar hebben we het niet over gehad. Vind ik ook niet zo belangrijk, ik focus me nu op SDO waar ik het naar mijn zin heb.”

Copyright © 2018. All Rights Reserved.