SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Zondag 17 december 2017, SDO – Jong Achilles 1929

Jong AchillesFijn als u de spelers van SDO komt steunen in de veertiende competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A (zondag), SDO – Jong Achilles 1929, de voetbalclub uit Groesbeek.“IJs en weder dienende”, de weergoden of zoiets moeten ons gunstig gestemd zijn want dan kan er gevoetbald worden. Mocht het zondag doorgaan dan is dat niet de vijftiende en laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.

Lees meer...

A.s. zondag 10 december aanvang 14:00 uur

sdo RKAVV

Zondag 10 december 2017, SDO – Rooms Katholieke Aloysius Voetbalvereniging (R.K.A.V.V.) de voetbalclub uit Leidschendam.

Met nog twee wedstrijden te spelen in 2017, twee thuiswedstrijden, kan de eerste seizoenshelft voor SDO met een recordaantal punten worden afgesloten. Jammer genoeg worden de punten vooral buiten Bussum behaald maar in het voetbal is alles mogelijk. Onze tegenstander van aanstaande zondag is een club die te vergelijken is met SDO. Aloysius, de voornaam van de heer Van Gaal, u wel bekend, werd in 1922 opgericht. De geleerden zijn het niet eens over de precieze datum, 10 januari of toch 8 januari 1922. Spijkers op laag water maar ach, je moet ergens over vergaderen. Verder is er op de site van de club niets over de historie van de club te vinden. Wat verder vorsen bij o.m. “De Haagse Voetbalhistorie” levert het volgende: de club speelt vanaf 2012 in de Hoofdklasse, was er een seizoen tussenuit maar in het jaar dat SDO voor het eerst in de historie Hoofdklassevoetbal mocht gaan spelen, keerde de “Louis-tjes” terug in de Hoofdklasse waarin ze net als SDO presteren. Beetje winnen, beetje verliezen en hier en daar een gelijkspelletje, kortom, middenmoter. Het is een echte voetbalclub met veel leden en gezellige supporters. Zou zomaar ook in een kuil kunnen voetballen. Ze spelen echter onder de rook van Den Haag en daar, achter de duinen, is de boel zo plat als een dubbeltje. Hoe dan ook het beloofd een interessant treffen te worden want R.K.A.V.V. staat ‘slechts’ vijf punten boven de degradatiestreep en SDO ‘slechts’ negen punten van de kop. Met nog zeventien wedstrijden te gaan zegt dat natuurlijk nog helemaal niks maar hoe smaken de oliebollen en de champagne als je de laatste twee wint?

Wat de uitslag ook moge worden, in het clubhuis tovert de bediening tegen een kleine vergoeding hemelse dranken en spijzen tevoorschijn terwijl u uw deskundige visie over de wedstrijd met omstanders deelt. Ik wens u een aangename en goed bestede zondagmiddag

Theo Visser: basisspits of supersub bij SDO?

 

Theo Visser: basisspits of supersub bij SDO?
© Archieffoto Studio Kastermans
Theo Visser (midden): ,,Ik kreeg drie kansen en het was drie keer raak. Zo hoort het, daar streef ik naar.’’

Lees meer...

Purmersteijn 2 tegen SDO 2

Op deze koude zondagochtend beginnen we niet goed aan deze wedstrijd. Toch krijgt de tegenstander weinig kansen in de eerste helft. Maar zelf creëren we ook vrijwel geen kansen op een doelpunt. Pas na ruim een kwartier spelen komt de eerste kans. Hij is voor Purmersteijn, maar zij schieten ruim over. Ook onze aanvallen ogen niet gevaarlijk. Als we bij het doel komen schieten we niet op maar naast het doel of in handen van de keeper. Het middenveld combineert erg matig en dus komen we nergens. In blessure tijd slaagt een aanval van Purmersteijn wel en komen ze op 1-0.

Lees meer...

VV Heerenveen - RKVV SDO 1-4

Theo VisserSDO heeft verdiend gewonnen tegen het Friese Heerenveen. Een verdiende overwinning. In de eerste helft liet SDO al zien dat ze de bovenliggende partij waren. Al na 13 min maakte Dailey Groenewegen de 0-1. Een vrije trap van Kick van Aelst kopte Dailey Groenewegen op doel. Deze werd in eerste instantie gestopt door de Heerenveen doelman. De rebound was weer voor Groenewegen die de 0-1 maakte.

Lees meer...

Copyright © 2018. All Rights Reserved.