SDO 100 jaar

Logo SDO 100 jarig 04.07.16 goedgekeurd

Activiteiten
100 jarig
bestaan
klik op het logo

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

SDO MO15-1 feest, datum nog onbekend.

Schermafbeelding 2017 05 16 om 00.08.45Alles stond klaar. Ouders, opa’s, oma’s, vriendinnen, broertjes, zusjes. Iedereen was er klaar voor. Zelf de trommels die bij Heren 1 worden gebruikt als aanmoediging, zorgde nu ook bij ons voor een lekker sfeertje voor deze topwedstrijd. De topper tegen onze concurrent Vreeswijk MO15-1. Zij moesten winnen om nog een kans op het kampioenschap te hebben. De stand voor de wedstrijd;

SDO 8 – 21 met doelsaldo 24 – 6
Vreeswijk 9 – 21 met doelsaldo 22 - 11

Uit hadden we onnodig verloren. Vreeswijk heeft sterke, snelle en handige spitsen. We wisten wat we konden verwachten en we waren er goed op voorbereid.

Toch leek het of we in de eerste helft alsof we niet helemaal vol voor gingen. We hadden afgesproken vol voor de winst te spelen en de eerste 15 minuten het achterin goed dicht te houden door goede rugdekking te geven door Lieve en Nienke. Toch maakte we een onnodige fout. Een hoge bal werd niet opgepakt door ons en een van hun spitsen strafte dat meteen af. Soms waren we wel dreigend aanwezig voor hun doel maar echt grote kansen creerden we niet.

In de rust spraken we de druk er eens goed op te zetten. Lieve schoof meer door. Toch maakte zij na een paar minuten al de 0-2. We stonden achterin weer niet goed en lieten de spits weer te veel ruimte. Dat was even slikken maar het was niet te merken aan het team. Nu ging iedereen opeens vol gas er tegenaan. We combineerden goed en zetten goed druk op hun helft. Lieve verscheen zelfs diverse keren in het strafschopgebied. Doelpogingen werden geen doelpunten. Diverse schoten net naast, op de lat of net op laatste moment geblokt. We kwamen er maar niet door heen. In een van de momenten in het strafschopgebied maakte een speelster van Vreeswijk hands. Penalty. En wie nam de penbalty. Elisa, op advies van Anna. Ze schoof de bal probleemloos binnen. 1-2. Iedereen voelde dat we nu zouden doordrukken. De bal wilde er echter niet in. Iedereen werkte keihard. Toch mocht het niet baten. Het werd zelfs 1-3 door een uitval van Vreeswijk.

Teleurstelling op en naast het veld. Het kan echter nog steeds. De stand is nu;

Vreeswijk 10 – 25 25 – 12
SDO 9 - 21 25 - 9

Binnenkort onze laatste wedstrijd tegen IJsselmeervogels uit die nog moet worden gepland in overleg met hun.
Thuis wonnen we met 2-0. We moeten daar winnen om kampioen te worden. 1-0 is genoeg. Daarna snel terug naar Bussum en feestje vieren wat we nu hebben uitgesteld.

Echter….. eerst nog een bekerfinale tegen Buitenveldert MO15-1 op het veld van Legmeervogels. A.s. zaterdag 20 mei, aanvang; 13.00 uur. De trommels mogen ook weer mee…..!

Foto’s van Bea; https://goo.gl/photos/DojPUiRsPnELxp2Z6

Copyright © 2017. All Rights Reserved.