SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Meidenvoetbaltoernooi SDO viert feestelijk lustrum

Warming upDe KNVB Oranje Experience Bus, een clinic van Pannavoetbalster Chaima, DJ &Tony en een professionele meidenvoetbalmodeshoot door Lionasoccer.com: de vijfde SDO Bussum Meiden Cup wordt feestelijk gevierd. Je zou bijna vergeten dat er ook nog gevoetbald gaat worden.
Ongeveer 500 meisjes uit het hele land gaan maandag 2 april met elkaar strijden tijdens de SDO Bussum Meiden Cup op sportpark De Kuil in Bussum. Het is voor het vijfde jaar dat het Gooise toernooi plaatsvindt. En daarmee is het eerste lustrum een feit! Na alle festiviteiten vanwege het honderdjarig bestaan van SDO in 2017, is dit lustrum van het meidenvoetbaltoernooi weer een reden om er een extra feestelijke toernooi van te maken. De opening van het toernooi is ’s ochtends om 9 uur voor de teams van meisjes tot 13 jaar, inclusief muzikale warming up. ’s Middags zijn de teams MO-15, MO-17  en MO-19 aan de beurt.

 

EK-beker en panna-skills

Sportiviteit staat bij het toernooi natuurlijk voorop, maar er wordt er niet alleen gevoetbald: De SDO Bussum Meiden Cup heeft een naam hoog te houden als festival voor voetballende meisjes. Zo kunnen de teams verschillende sportieve spelletjes doen op het middenterrein: er staat een voetbal-dart, een Sweeper-parcours, DJ &Tony zorgt voor de muzikale warming up. De organisatie heeft straatvoetbal-idool Chaima weten te strikken om in twee clinics (11.30 uur en 12.30 uur) haar panna-skills te showen. Er is een mobiele fotostudio van het modemerk van oud-international Leonne Stentler (Ajax en ADO Den Haag) om de voetballende meiden als echte professionals op de foto te zetten. En van 11 uur tot 16 uur staat de Oranje Experience Bus op het toernooi: via Virtual Reality krijgen de meisjes een rondleiding in de kleedkamer van de Oranjeleeuwinnen, ze kunnen met de echte EK-beker op de foto en er wordt een klein parcourtje uitgezet om hun balvaardigheid naar Oranje niveau te tillen.

Populariteit van vrouwenvoetbal

Na het succes van de Oranjeleeuwinnen tijdens het Europees Kampioenschap, heeft het meisjes- en vrouwenvoetbal nog een extra boost gekregen. De speelsters van Oranje zijn uitgegroeid tot idolen van de ruim 150.000 meisjes die in Nederland voetballen. Wereldwijd voetballen 29 miljoen meisjes en vrouwen en dat worden er elk jaar meer. Bij SDO is het vrouwenvoetbal inmiddels een onmisbaar onderdeel van de club.

De Bussum Meiden Cup is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en ouders van SDO en natuurlijk de bijdragen van onmisbare sponsoren en de Vrienden van de Meiden Cup: Sportcentrum De Zandzee, Carel van Joolen, Vijzelaar.com, Lionasoccer.com en Symbeco zijn daar een paar van.

Hoofd Sponsors

Copyright © 2018. All Rights Reserved.