SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Trainingskamp Valencia deel 3

Groep ValenciaValencia, 7 januari 2018.

Landgenoten,

Zo af en toe doet het trainingskamp aan het caranval denken. Niet dat er grote kenners van dit katholieke feest in de groep zitten maar het carnavalsdeuntje "vogeltje wat zing je vroeg" lijkt vandaag door iedereen te worden geneuriëd. Gisterenavond zijn we in het oude historische centrum van Valencia geweest. Een noodzakelijke tactiekbespreking in een Ierse pup aan het mooiste plein van Valencia. Zondag de oefenwedstrijd en er moet gewonnen worden. En tja, je zit weliswaar in Spanje maar die Ieren kom je overal tegen. In die pub ontmoet de selectie de SDO-supporters die ons achterna gereisd zijn.

Klik hier voor nieuwe foto's

Het weerzien is hartelijk en vooral vochtig. In de pup zijn ook spelers en begeleiders van de Hoofdklasser Goes en de Tweedeklasser Orient uit Nijmegen. Bijzonder aardige mensen die vooral onder de indruk zijn van het feit dat er zelfs SDO-supporters mee gekomen zijn en dat onze selectie al twee keer getraind heeft. Die uit Goes zijn niet op trainingskamp maar op feestweek. Geheel in de Ierse traditie klinkt in de kortste keren het community singing. Op het repertoire staan ondermeer "Er is maar een club in Bussum" gevolgd door "who let the dog out? Goes, Goes, Goes" en dan "bij ons in het zuiden is bekent, de beste is Orient" en de drie clubs dansen en zingen gezamenlijk "Kolo, kolo, kolo,". Er zijn zo'n 100 Nederlanders en de kroegbaas heeft een top avond ondanks dat de Ierse band Joetoe, die gepland stond om te komen optreden, na het vocale geweld uit de Nederlandse kelen, de benen heeft genomen. Zet 100 Engelsen uit verschillende steden bij elkaar en de hele kroeg wordt gesloopt, nu verlaat iedereen de kroeg zonder dat er een glas gesneuveld is. Omdat de Nederlandse invasie de autochtonen ervan weerhoudt de Ierse pub te frequenteren moet het einde van de Tachtigjarige Oorlog elders gevierd worden. Dus op naar de beste nightclub in Valencia, de MIA. In die club hebben alleen de bewaking, het barpersoneel en de animeermeisjes Spaans bloed. IJsselmeervogels zijn er ook. Die zijn aankomen vliegen. Ze zitten verveeld voor zich uit te staren. Waarschijnlijk omdat hun gids, de schone Renate, zich gaandeweg meer met onze jongens bemoeit. De Spaanse animeermeisjes hebben al moeite om zinnen met meer dan drie woorden uit te spreken, laat staan dat ze op de hoogte zijn van de Tachtigjarige Oorlog. Voor een zeer ruime vergoeding willen ze wel wat b.b.b.bewegingen (borst, buik, bil) maken maar wie zit daar nu op te wachten? Enigszins teleurgesteld maar toch vrolijk gemutst keert de selectie bijtijds huiswaarts. "Goh, wat komt de zon vroeg op". "Ja man, je zit dichter op de evenaar".

Op zondag mag er tot 11u worden ontbeten. Tot 10u57 is de ontbijtzaal leeg maar iedereen is voor 11u aanwezig. Om 11u15 start de ochtend wandeling door de buitenwijk van Valencia. Een wijk zoals alle buitenwijken in vrijwel alle steden op de wereld. Kortom, denk aan de Bijlmer, Slotervaart, etc. Het contrast met de binnenstad van Valencia is net zo groot als Slotervaart met de Jordaan. De wedstrijd begint om 16u dus is er voldoende tijd na de wandeling om een mogelijk slaaptekort enigszins in te halen. De supporters krijgen waar voor hun geld. De tegenstander Iberos C.F. Uit Madrid lijkt een kroegteam tijdens de warming up maar als de wedstrijd eenmaal van start gegaan is, blijkt dat er bij de Madrilenen bepaald geen koekenbakkers in het veld staan. Onze jongens hebben in de eerste minuten een ernstig tekort aan adrenaline maar na tien minuten kantelt de wedstrijd en wordt SDO oppermachtig. De eerste goal wordt wegens buitenspel afgekeurd. Wat de tweede goal had moeten zijn wordt weer afgekeurd wegens buitenspel. De derde keer dat de bal in het netje verdwijnt, is het een geldig doelpunt, Michael van Latum wie anders. Wat de vierde had moeten zijn, wordt opnieuw afgekeurd wegens buitenspel. Was nu maar naar Specsavers, is onzin. Die grens is blind, kan niet anders. Nog voor rust maakt Rick van der Velde met een prachtig geplaatst schot de geldige 2-0. Iberos C.F. is niet over de middenlijn geweest maar de boomlange spits weet vlak voor rust toch de 2-1 op zeer fraaie wijze binnen te schieten. De tweede helft staat er een ander SDO team binnen de lijnen want ondanks het vriendschappelijk karakter van de wedstrijd, Van Dinteren wil dat de ploeg wint. Supersub, modern woord voor bankzitter die wel eens mag invallen, Gerrit Snijders heeft zich op de zaterdagavond en zondagmorgen extra voorbereid op dit treffen en zijn rol als supersub. Vlak na rust tekent hij de 3-1 aan en ineens is Gerrit los, 4-1, 5-1, verrek en zuivere hattrick. Is Gerrit klaar, wel nee, 6-1 en 7-1 alle doelpunten even fraai voorbereid door zijn ploeggenoten, slechts een intikker, maar verder Gerrit in de rol die hij ambieert, alla Bergkamp een prachtige kopbal, een afstandsschot na een fraaie passeerbeweging en de keeper met schijnbewegingen op het verkeerde been gezet. Gerrit is om te smullen. Jammer dat hij zo bescheiden is en je hem vrijwel nooit hoort. Logisch dat de trainer hem wel eens over het hoofd ziet maar nooit vergeet. Hoe dan ook, alle spelers hebben, ondanks de zoektocht naar Spaanse nabestaanden van de Vrede van Munster, bewezen dat het denken aan profvoetbal in Bussum geen waangedachte is.

Quod volimus credimus libenter,

  1. Gomokum

Hoofd Sponsors

Huidige bezoekers

We hebben 83 gasten en geen leden online

Copyright © 2018. All Rights Reserved.