SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Topklasse

top klasse.jpg

Zij is het enige meisje in het eerste team van de JO-14 van AS ‘80. Ze is aanvoerder van het elftal. Het team speelt topklasse. Voor de niet-kenners: dat is behoorlijk hoog. Ze stelde zich voor de wedstrijd voor aan de aanvoerder van SDO en aan mij als scheidsrechter. Daarna organiseerde ze dat haar team bij de middencirkel ging staan en regelde dat de jongens de tegenstanders een hand gaven.

De wedstrijd begon. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat het topklasse team van AS ´80 een maatje te groot was voor SDO, dat twee klassen lager speelt. De spelers van AS ´80 vonden elkaar blindelings, speelden breed als er breed gespeeld moest worden en gingen de diepte in als dat nodig was. Ik voelde aankomen dat het voor mij als scheidsrechter een eenvoudige wedstrijd zou worden. Als alle spelers van SDO maar het krachtsverschil zouden erkennen en niet uit frustratie zouden overgaan naar hardhandig ingrijpen. Het gebeurt maar al te vaak dat onvermogen en onmacht leiden tot te laat ingezette slidings en ruw ellebogenwerk. Gelukkig. Dat gebeurde allemaal niet. SDO speelde fair en met inzet. En dus kreeg het team uit de topklasse alle gelegenheid om te laten zien wat ze konden. En voor mij als scheidsrechter kon ik genieten van de mooie combinaties en solistische hoogstandjes. 

De aanvoerster speelde met rugnummer 10. Met reden. Het spel op het middenveld draaide om haar. Ze passte naar hartelust, had overzicht, stuurde haar medespelers met mooie trappen de diepte in. En tussendoor soleerde zij ook nog eens om drie medestanders heen. Gedurende de hele wedstrijd wist zij elk duel om de bal te winnen. Bovendien was ze snel. Haar paardestaart kon haar maar nauwelijks bijhouden. Ze dartelde over het veld en gaf intussen de medespelers ook nog eens allerlei aanwijzingen. Positief coachen van begin tot eind. Zoals een aanvoerder behoort te doen. 

De uitslag werd 4 - 0 voor AS ‘80. Geen schande voor SDO. De uitslag deed er eigenlijk niet toe. Ik was getuige van een parel-speelster die nog zeker van zich zal laten horen. Een mazzel voor mij als scheidsrechter. Zoals 20 jaar geleden er ook een scheidsrechter moet zijn geweest die spelers als Sneijder, Robben en Van der Vaart als 14 jarigen heeft zien dartelen met de bal.

Hoofd Sponsors

Huidige bezoekers

We hebben 78 gasten en geen leden online

Copyright © 2018. All Rights Reserved.